DiT!L -
17182
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17182,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Initiatief ‘Duurzaam Innovatief Twents! Landschaphotel’

 

Het concept Landschaphotel komt voort uit het initiatief ‘Duurzaam innovatief Twents! Landschaphotel’ (DiT!L). Aanleiding voor dit initiatief was het idee om een totaalconcept te ontwikkelen met als doel de toeristische en de innovatieve kant van Twente samen te laten komen en elkaar te laten versterken. Tegelijkertijd zou een model worden ontwikkeld voor economische en landschappelijke versterking van het platteland nabij EHS/ Natura 2000 gebieden. Om de ideeën van het initiatief te realiseren is in 2012 de Stichting ‘Duurzaam innovatief Twents! Landschaphotel’ opgericht. In samenwerking met zeer diverse partijen wordt nog altijd gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van het totaalconcept.

 

Het totaalconcept bestaat uit drie deelconcepten: een gebouwconcept (LandschapLodge met toepassing als Landschapkamer binnen het Landschaphotel), een hotelconcept (Landschaphotel) en een gebiedsconcept (Landschapsconcept). Met de drie deelconcepten worden nieuwe vormen van samenwerking en nieuwe crossovers gecreëerd tussen verschillende sterke onderdelen van de Twentse economie.