HOTELCONCEPT -
16752
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16752,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

HET HOTELCONCEPT

 

Het Landschaphotel is een vernieuwend hotelconcept. Het is helemaal gericht op beleving van het landschap en ontmoetingen in en met het landschap. Niet alleen ontmoeting met de prachtige natuur, maar ook met de mensen die wonen en werken in het landschap. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om samen met andere gasten mee te eten aan de keukentafel bij boeren uit de omgeving, die graag vertellen over het leven in het landschap. De hotelkamers van het Landschaphotel komen te liggen in of nabij de mooiste natuurgebieden.

 

Het concept Landschaphotel komt voort uit het initiatief ‘Duurzaam innovatief Twents! Landschaphotel’ (DiT!L) en wordt in samenwerking met o.a. stichting DiT!L, Droste’s Twente en Michael Kok Concepts ontwikkeld.

 

Het Landschaphotel initieert nieuwe vormen van samenwerking, legt nieuwe verbindingen en stimuleert de ontwikkeling van een passend economisch model voor landschappen met hoge natuurwaarden en -beleving.

 

Het Landschaphotel draagt zelf ook bij aan het nieuwe economische model. Het biedt grondeigenaren zoals boeren een (alternatief) verdienmodel. Zij ontvangen een pachtprijs voor elke Landschapkamer die op hun grond staat. Tevens kunnen zij geld verdienen met het beheren van de Landschapkamer.

 

Het landschap profiteert van het Landschaphotel. Met boeren worden afspraken gemaakt over passend gebruik van de grond rondom de Landschapkamer. Voor terreinbeherende organisaties geldt dat zij met de ontvangen pacht een kostendrager hebben voor natuurbeheer. Daarnaast gaat er per overnachting een bedrag van 5 € naar een landschapsfonds, van waaruit landschapsprojecten in de omgeving kunnen worden gefinancierd.