LANDSCHAPSCONCEPT -
16749
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16749,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

HET LANDSCHAPSCONCEPT

 

Het Landschaphotel wil aanjager en mededrager zijn van een nieuw landschapsconcept voor economie en ecologie in gebieden met een hoge landschappelijke waarde. Het Landschaphotel wil samen met partijen in deze gebieden nieuwe verdienmodellen en samenwerkingsverbanden creëren, waarin win-win situaties ontstaan voor economie, ecologie en landschap. Door een stapeling van nieuwe verdienmodellen moet er voor alle partijen in het landschap een gezond toekomstperspectief ontstaan.

Verdienmodel pacht

 

De eigenaar van de grond waarop een Landschapkamer komt te staan ontvangt daarvoor een pachtprijs. Deze pachtprijs kent een vast en een variabel deel. Het vaste deel bedraagt € 1.000,- per jaar. Het variabele deel is afhankelijk van het aantal overnachtingen. Per overnachting komt er 5 € aan pacht bij.

 

Met de grondeigenaar zullen afspraken worden gemaakt met betrekking tot de pacht. In geval de Landschapkamer op landbouwgrond staat mag er op de grond rondom de Landschapkamer niet intensief worden geboerd. In geval van natuurgrond zullen er afspraken worden gemaakt over bijdragen vanuit de pacht aan natuurbeheer.

 

Verdienmodel investeerder

 

Een grondeigenaar kan ook investeerder van een Landschapkamer zijn en daaruit rendement halen.

 

Bijdrage aan landschapsfonds

 

Voor elke overnachting in het Landschaphotel wordt een bijdrage van 5 € gedaan aan een landschapsfonds, waarmee een financiële bijdrage wordt geleverd aan projecten in het landschap.

 

Afname (streek)producten uit de omgeving

 

Het Landschaphotel is afnemer van streekproducten uit de omgeving. Als de grondeigenaar waarop een hotelkamer staat een producent is, dan wil het Landschaphotel afspraken maken over het afnemen, produceren en/of vermarkten van zijn producten.

Samenwerking/ arrangementen met partijen uit de omgeving

 

Het Landschaphotel wil met partijen in de omgeving tot arrangementen komen die bijdragen aan de (natuur)beleving bij de gasten. Deze arrangementen vormen extra verdienmodellen.

 

Coöperatief hotel/ Landschapscoöperatie

 

In een later stadium kan het Landschaphotel onderdeel uit gaan maken van een landschapscoöperatie of kan het een coöperatief hotel worden.